OM VESPA

Vespa er kjent for sitt særegne design og sporty detaljer.

 

For over 70 år siden var det Piaggo som startet det ikoniske scootermerket i Pontedera, Italia. Produksjonen startet i 1946, og foregår fortsatt.

 

Verdens mest populære scooter?
Med sine elegante og raffinerte linjer skinner Vespas stil og eleganse lett gjennom, blant annet gjennom glamorøs fargebruk og stilige løsninger. Vespa-scooteren har hatt stor historisk betydning og har gjennom film og annen populærkultur festet seg som et viktig symbol i Europa.

Totalt er det solgt over 18 millioner Vespaer verden over og er et de av mest solgte scootermerkene gjennom tidene.

 

70 år med stil
Med sitt unike og stilsikre design trenger ikke Vespa bekymre seg for å vise sin alder, og feirer 70 års jubileum med stil! For når du har vært på toppen siden 1946, er 70 suksessrike år en milepæl verdt å ta på seg finstasen for. For å feire 70 år som stilsikkert ikon lanserer Vespa i år jubileumsmodellen Vespa Settantesimo – en serie som på perfekt vis fanger elegansen som har gjort Vespa til verdens mest elskede scooter.

Hver av modellene har en spesiell plass i Vespas feiring: PX er en tidløs legende som takket være sitt klassiske design er umiskjennelig den dag i dag, Primavera er den yngste og frekkeste av Vespas modeller, men som ved å introdusere ABS på 125- og 150-kubikkeren har satt fokus på sikkerheten og teknologien som alltid har fulgt Vespas historie. GTS er Vespas mest sporty og kraftfulle modell, ofte omtalt som Vespa-familiens mest teknologiske banebrytende.